
Pratesi
Descriere: Sunt biscuiti crocanti, cu arome specifice de vanilie si nucsoara. Cunoscuti si sub denumirea de cantucci acesti biscutiti toscani, specifici zonei Prato, au ca particularitati dubla coacere si migdalele coapte din compozitie.
Ingrediente: unt 82%, faina Tip 1 (semintegrala) , oua , zahar brun, sare, migdale intregi, vanilie, nucsoara.
Contine agent de crestere: cremor tartar si bicarbonat de sodiu
In varianta pentru intolerante la gluten, faina de grau este inlocuita cu faina de orez si faina de quinoa..
Putina poveste…..
Reteta acestor biscuiti de Prato, a fost gasita intr-un manuscris de la 1779 semnat de Amadio Baldanzi, manuscris care se afla conservat in arhiva orasului Prato. Caracteristica principala a acestui biscuit este “taierea la cald” si dubla coacere. Pentru relaizarea lor sunt folosite doar migdalele.