Ingrediente

Atenti la starea de bine

Ingrediente

Secretele unor biscotti delicioși, al crostatelor savuroase si ale pufoaselor plumcake concepute în laboratorul nostru artizanal sunt reprezentate de ingrediente. Cu grijă permanentă pentru sănătatea și starea de bine ale consumatorilor, alegem cele mai calitative și proaspete materii prime, astfel încât să ne asigurăm de reușita preparatelor.

Ingredientele potrivite și combinațiile lor în cadrul rețetelor ne ajută să obținem valențele dorite în materie de gust și textură: fraged, crocant, dulce, sărat, aromat, neutru, simplu, sofisticat, glazurat, umplut. Totodată, pentru cerințele speciale legate de intoleranțe și alergii, selecționăm și înlocuim cu maximum de responsabilitate ingredientele, astfel încât clienții să se poată bucura în siguranță de o porție delicioasă de răsfăț.

Făina

Pentru cofetari, brutari sau patiseri, făina este esențială în procesul de lucru. De alegerea făinii potrivite depinde consistența aluatului, modul în care se prelucrează, felul în care sunt puse în valoare celelalte ingrediente și sunt potențate gusturile. Făina este la temelia unor produse artizanale pe care să nu le poți uita

Îndulcitori

Cea mai mare parte a produselor pe care le realizăm sunt îndulcite cu zahăr de trestie brun – Golden Caster şi Demerara. Preferăm aceste branduri pentru că nu sunt supuse tratamentelor chimice de rafinare, conferind astfel produsului finit o lejeră culoare naturală ambrată. În laboratorul Biscotta folosim in unele retete şi zahăr

Grăsimi şi Arome

În conceptul nostru de producere a biscuiţilor nu îşi vor găsi niciodată locul margarina şi uleiul de palmier. De la primul biscuit am utilizat doar untul proaspăt 82%, uleiul de seminţe sau de măsline și untul vegan (obținut din ulei de arahide, ulei de măsline și unt de cacao) pentru a putea răspunde la diversele exigențe nutritive ale consumatorilor. 

Fructe uscate

Unele reţete de biscuiţi pe care îi obţinem în laboratorul artizanal Biscotta necesită alune, migdale şi fistic în diverse forme. În unele reţete le folosim sub formă de făinuri obţinute prin măcinare, în altele sub formă de granule obţinute prin tocare şi, nu în ultimul rând, le folosim şi sub formă de paste naturale..

Cacao şi Ciocolată

Pentru aceste ingrediente avem o singură calitate care poartă numele „Callebaut”. Aceasta este o marcă belgiana renumită, distingându-se prin calitatea sa superioară şi tradiţia îndelungată în producerea unor ingrediente de excepţie. Ciocolată Callebaut este apreciată pentru aromele sale complexe şi textura sa fină

Ouă

Oul este o sursa foarte bogata de proteine, grasimi, apa, lecitina si alte substante (minerale,vitamine). Albusul de ou contine aproximativ 36% apa, 13% proteine, 0.25% grasimi si saruri minerale, prin urmare, albusul de ou este o sursa importanta de proteine.