
Tozzeti
Descriere: sunt biscuiti crocanti, realizati prin dubla coacere, asemantori cu cantucci- se deosebesc de acestia prin faptul ca au in compozitie cacao si alune in loc de migdale.
Ingrediente: unt 82%, faina Tip 1 (semintegrala) , oua , zahar brun, cacao, sare, alune coapte.
Contine agent de crestere: cremor tartar si bicarbonat de sodiu
Putina poveste…
Tozzeti sunt biscuiti tipici italieni, traditionali in zona Lazio si Umbria. Spre deosebire de “parintii”lor cantucci specifici regiunii Toscana care se realizeaza numai cu migdale, tozzeti sunt mai versatili.
Se pot “imbogati”cu alune, cu fistic, cu ciocolata, cu caco, cu stafide etc. Cei mai cunoscuti sunt Tozzeti di Viterbo (sau fettarelle) preparati inca din antichitate.
Ca tradizie se serveau in timpul Craciunului dar in ziua de azi se gasesc tot timpul anului.