
Crostata “Muscovado e Carafin”
Descriere: In aceasta crostata regasim o combinatie de texturi si de gusturi diversificate
Baza crocanta de aluat fraged si umplutura fina pe baza de faina de migdale, in care aroma de migdale se armonizeaza cu cea de melasa al zaharului Muscovado si cea de caramel al zaharului Carafin- toate aromele potentate de “fior di sale”siciliana.
Ingrediente:
unt 82%, faina de migdale, faina Tip 1 , faina integrala , oua, zahar Muscovado Bellington’s, zahar Carafin Infundo, vanilie pura, fior di sale siciliana, amidon de porumb.
Contine agenti de crestere ( cremor tartar si bicarbonat de sodiu).
Putina poveste …
Zaharul Muscovado este un tip de zahar obtinut din trestie de zahar, de culoare inchisa, nerafinat (sau partial rafinat) la care se adauga un procent de melasa care ii confera caracteristici si gust unic. Este un produs natural necodificat E150.
Zaharul Carafin este un zahar de granulatie fina, care provine din procesul de productie al zaharului cristalizat si succesiva pulverizare si amestecare a acestuia cu sirop de zahar caramelizat. De aici gustul sau particular de caramel. Este un produs natural necodificat E150.
Fior di sale este un tip de sare marina, foarte pretioasa – numita de aceea si “caviale del sale (caviarul sarii) ”. Este recoltata in Sicilia in functie de anumite conditii specifice de mediu. Particularitatea acestei sari este ca ea cristalizeaza la suprafata apei ( nu pe fundul apei ca sarea normala). Aceasta datorita compozitiei sale naturale care o face foarte usoara si ii permite sa pluteasca. Fiind o sare bruta, nerafinata , conserva cea mai mare parte a substantelor provenite din apa marina.