Agenţi de dospire

Ce sunt agenţii de dospire şi ce presupune intoleranţa la aceştia? Agenţii de dospire se pot împărţi în două categorii: biologici şi fizico – chimici.  Unele persoane dezvoltă intoleranțe la diverse tipuri de agenţi de dospire, biologici cât şi naturali, precum:  maiaua, drojdia de bere  şi similari.

Ce soluţii folosim pentru a ne putea adresa şi persoanelor cu intoleranțe la agenţii de dospire? Singura alternativă pentru aceste persoane este dospirea chimico-fizică care se obţine cu praf de copt, bicarbonat de sodiu sau de amoniu, cremă tartar şi agenţi de creştere care nu aparţin categoriei de agenţi de dospire biologici.

Aceşti agenţi de creştere acţionează în cuptor, în timpul coacerii (nu în afară cuptorului, aşa cum se întâmplă în dospirea biologică). Mecanismul este fundamentat pe faptul că în contact cu apă şi la temperatura de coacere,  aceşti produşi se descompun cu formarea bioxidului de carbon care se degajă din interiorul aluatului, conferind structură.  Astfel se produc creşterea şi afânarea aluatului printr-un proces chimico – fizic.

La Biscotta Laborator Artizanal ne preocupăm real de nevoile și sănătatea clienților noștri. Înțelegem că fiecare persoană este unică și poate avea intoleranțe alimentare specifice. De aceea, ne străduim să oferim opțiuni delicioase și sigure și pentru cei care se confruntă cu diverse intoleranțe.