Fructe uscate

Atenti la starea de bine

Unele reţete de biscuiţi pe care îi obţinem în laboratorul artizanal Biscotta necesită alune, migdale şi fistic în diverse forme. În unele reţete le folosim sub formă de făinuri obţinute prin măcinare, în altele sub formă de granule obţinute prin tocare şi, nu în ultimul rând, le folosim şi sub formă de paste naturale.

Toate aceste fructe oleaginoase pe care le includem în reţele noastre sunt conoscute ca fiind principale surse de grăsimi „bune”. Acizii graşi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate sintetiza şi de aceea trebuie să îi asigure din alimentaţie, având un rol important în reglarea nivelul trigliceridelor şi al colesterolului în sânge.

În plus fiecare fruct pe care îl includem în rețetele noastre vine cu proprietăţile sale specifice:

  • Alunele – sunt bogate în proteine, vitamine (în special vitamina A şi grupul de vitamine B) cu proprietăţi energetice, remineralizante. În laboratorul Biscotta folosim Nocciola Piemonte IGP delle Langhe;
  • Migdalele – sunt o sursă optimă de magneziu, vitamina E, dar şi cele mai bogate în fibre (11%). Folosim migdalele siciliene Mandorle di Avola
  • Fisticul – în Italia se cultivă într-o singură zonă a Sicilei (Bronte) şi este de o calitate autohtonă deosebită, având un gust desăvârşit. Prin urmare, folosim Pistacchio Verde di Bronte DOP.